Pizza med rødbede og gedeost

 

PicMonkey Collage1

 

Så fik jeg farven rød at lege med i MadbloggerUdfordringen#8.
Jeg kom straks til at tænke på lækre røde sommerbær men det må vente til den danske bærsæson for alvor er over os. De danske bær er bare værd at vente på og så er det til gengæld et must at nyde dem i store mængder til sommer.

I stedet resulterede denne udfordring i en lækker hjemmelavet pizza med RØDbede og RØDløg i skøn forening med cremet gedeost og timian. Okay indrømmet – pizzaen er måske lidt tæt op ad den lilla farveskala men det gør den bestemt ikke mindre velsmagende!

 

PicMonkey Collage2 (2)

Opskriften svarer til en stor pizza eller to små.

Pizzadej:

  • 225-250 g italiensk manitoba mel (eller tipo 00)
  • 7 g gær
  • 1,5 dl. vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker

Ingredienserne æltes sammen i mindst 10 minutter eller indtil dejen bliver elastisk. Jeg brugte en røremaskine og lod den ælte i ca. 15 minutter.

Hvis man vil have 2 pizzaer ud af dejen deles den i to kugler som smøres med olie og stilles til hævning. Dejen kan stå i køleskabet eller på køkkenbordet til den er hævet til mindst dobbelt størrelse. På køkkenbordet skal man beregne ca. 1 time og i køleskabet kan dejen stå til dagen efter.

Topping:

  • En stor rødbede
  • Et stort rødløg
  • 90 g. gedeost (en halv rulle)
  • 1 spsk olie
  • Lille håndfuld frisk timian
  • Salt
  • Rucola
  • Ristede pinjekerner

Tænd ovnen på max temperatur (250-300 grader) og varm pizzasten eller bageplade op sammen med ovnen.

Når dejen er hævet kommes den på et meldrysset bord og strækkes ud med hænderne til den er omdannet til en lækker tynd pizzabund.

Pizzafyldet ordnes ved at rødbeden skrælles og skæres i tynde skiver – gerne på et mandolinjern hvis man er den glade ejer af sådan en fætter. Rødløget skæres ligeledes i skiver. Grøntsagerne puttes i en frysepose og blandes med olie, salt og timian.

Gedeosten skæres i skiver og lægges på pizzabunden. Fordel derefter rødbede og løgblandingen på pizzaen og bag den på den opvarmede plade eller sten. Hold øje med pizzaen den bliver hurtigt sprød og gylden ved så høj varme!

Serveres rygende varm med frisk rucola og ristede pinjekerner på. Hvis man har lyst kan man blande rucolaen med en simpel olie/eddike dressing med lige dele olie og syre f.eks. æbleeddike eller citron.

God appetit til alle jer elskere af gedeost og røde råvarer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *